我們應否在網上公開鳥攝地點, 請各位師兄師姐提供寶貴意見

絕對不能公開鳥點!!!!!!!!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

TOP

Hello 我係剛剛登記成為這裡會員的,見到好多師兄講應否公開鳥攝地點,我只屬鳥攝新手,都只係影過幾次,但都不建議公開鳥攝地點!
之前有位師兄帶我到過塱原濕地影過小翠,就上幾日我自己一個去搵小翠影,點知突然來了一班影友,我就早上8點到了在等小翠出現,這班影友10點鬆D到來,嘩⋯⋯一黎到仲慘過咩野酒宴一樣,嘈到想死,最慘我坐在地上等,佢地係我頭頂大大聲呀咩野Sir好耐冇見啦,近排有咩野影呀,又去邊到邊到影呀,講完一輪又轉到鏡同相機第上.
雖然我只係一個鳥攝新手,但都明白鳥攝雖要靜待,見到果D所謂影會呀Sir 喎!黎到又係人地鏡前SET 自己部機同腳架!完全冇理過有冇阻到人地攝影範圍,有冇品架?最慘仲要比班所謂影友踢腳架喎,佢地黎到都未停過聲,又走黎走去,我終於等到12點都見唔到小翠出現就離開啦,再留係到一定比佢地音波功攞我命呀!
所以我覺得自己鳥攝愛好者互通消息好過在網上傳開。
1

評分人數

TOP

香港鳥攝會 |聯繫我們 |Archiver|WAP

Powered by Discuz! 7.2 © 2001-2009 Comsenz Inc.